سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرکز پخش تری پی استار توزیع کننده محصولات بکر

 

از فواید کنجد بیشتر بدانیم :

در داستان‌های «هزار و یک شب» علی بابا برای باز کردن در غار و دست یافتن به گنج 40 دزد رمز معروفی داشت. می‌دانید آن رمز معروف چه بود؟ «کنجد، باز شو»! به عقیده‌ی خیلی‌ها این داستان نشان دهنده‌ی اهمیت کنجد در برنامه‌ی غذایی مردم بوده است.

این دانه‌ها با آن قد و قواره‌ی ریزشان حاوی ارزش غذایی بالایی هستند برای همین هم در داستان‌های قدیمی یک قدرت جادویی برای آن قائل شده‌اند. این دانه‌ها طعم غذاها را بهتر می‌کنند، سرشار از فیبر، منیزیم، روی و آهن هستند و روغن آن برای مصرف سالاد بسیار خوب است.

با ما همراه باشید تا گوشه‌ای از اسرار رمز معروف علی بابا را با شما در میان بگذاریم.

 کنجد می‌خورم

کنجد یک گیاه روغنی است که دانه‌های آن مصرف خوراکی می‌شود. زادگاه این دانه‌ها آسیاست. می‌توان از کنجد سبوس دار یعنی پوست نکنده، کنجد بو داده یا روغن آن استفاده کرد. توجه داشته باشید که کنجد سبوس دار سرشار از مواد معدنی می‌باشد.

 کنجد سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها 

آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که سلول‌های ما را در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های بسیار موذی هستند که بدن ما را در معرض بیماری‌های قلبی عروقی، برخی از سرطان‌ها و بیماری‌های دیگر مربوط به پیری قرار می‌دهند. اگر می‌خواهید خودتان را از این بیماری‌ها و پیری دور نگه دارید بهتر است از مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها غافل نشوید. کنجد هم یکی از این مواد غذایی مفید است. به غذاهایتان از این دانه‌های ریز اضافه کنید. یک مشت از این دانه‌های بو داده میل کنید تا بدنتان قوی‌تر و جوان تر شود.

 کنجد و ویتامین E

کنجد حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام توکوفرول‌ها می‌باشد که سازنده‌ی ویتامین Eهستند. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد اگر روزانه کنجد را چه به صورت دانه ( 11 گرم)، روغن ( 22.5 گرم) یا پودر (50 گرم) به غذاهایتان اضافه کنید میزان آنتی‌اکسیدان‌های خونتان را بالا می‌برد. زمانی که به اندازه‌ی کافی از این آنتی‌اکسیدان‌ها جذب کنید بدنتان را در برابر سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی ایمن کرده‌اید. توجه داشته باشید جذب ویتامین E بالا پوستتان را در وضعیت بهتری نگه می‌دارد یعنی آکنه و مشکلات پوستی را از شما دور می‌کند.

 کنجد و لیگنان‌ها 

دانه‌های کنجد جزو خوراکی‌هایی هستند که حاوی بیشترین میزان لیگنان‌ها می‌باشند.لیگنان‌ها ترکیبات گیاهی هستند که همانند هورمون استروژن عمل می‌کنند برای همین به آن‌ها لقب فیتواستروژن داده‌اند. لیگنان‌های موجود در کنجد به خصوص کنجد آسیاب نشده همانند لیگنان‌های موجود در دانه‌ی کتان جذب بدن می‌شوند. «سزامین» یکی از لیگنان‌های اصلی کنجد محسوب می‌شود.

کنجد حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام توکوفرول‌ها می‌باشد که سازنده‌ی ویتامین Eهستند. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد اگر روزانه کنجد را چه به صورت دانه ( 11 گرم)، روغن ( 22.5 گرم) یا پودر (50 گرم) به غذاهایتان اضافه کنید میزان آنتی‌اکسیدان‌های خونتان را بالا می‌برد 

این ترکیبات علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی دارای خواص دیگری هم می‌باشند: مصرف کنجد برای افرادی که کلسترول خون بالایی دارند خوب است به خاطر اینکه لیگنان‌های موجود در آن برخی از چربی‌های خون مانند کلسترول بد(LDL) را کاهش می‌دهند. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف روغن کنجد برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند و همچنین مصرف پودر کنجد برای زنان یائسه بسیار مفید است چون این دانه‌های مفید باعث کاهش فشار خون و چربی خون می‌شود.

 کنجد و کلسیم 

دانه‌های کنجد سبوس دار یعنی پوست نکنده منبع فوق‌العاده‌ی کلسیم محسوب می‌شود. می‌دانید که برای داشتن استخوان و دندان‌های سالم به این ماده‌ی معدنی نیاز فراوان داریم. از این گذشته کلسیم در انعقاد خون، کنترل فشار خون و انقباض عضلات نقش موثری دارد.

 

کنجد و فسفر

دانه‌های کنجد سرشار از فسفر هستند. معمولاً کمبود کلسیم و فسفر در بدن رایج است. فسفر نقش موثری در ساخت و حفظ سلامت استخوان و دندان‌ها دارد. علاوه بر این به رشد و احیای بافت‌های بدن کمک کرده و pH خون را در وضعیت نرمالی نگه می‌دارد. حتماً می‌دانید که فسفر برای بهبود عملکرد مغز نیز لازم است. اگر شما فعالیت مغزی زیادی دارید هر روز کنجد میل کنید.

کنجد و منیزیم

دانه‌های ریز کنجد سبوس دار منبع فوق‌العاده‌ی منیزیم محسوب می‌شوند. منیزیم در سلامت استخوان‌ها، ساخت پروتئین، عکس‌العمل آنزیم‌ها، انقباض عضلات، سلامت دندان‌ها و عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش فعالی دارد. از این گذشته این ماده‌ی معدنی مفید در متابولیسم یا همان سوخت و ساز انرژی و همچنین انتقال واکنش‌های عصبی شرکت دارد. برای حفظ سلامت هر کدام از این اعضای مهم بدن حتماً سعی کنید کنجد را در برنامه‌ی غذایی روزانه‌تان بگنجانید. حتی می‌توانید روز بادمجان سرخ شده کنجد بپاشید. هم جلوه‌ی زیبایی پیدا می‌کند و هم این که شما از خواص آن بهره‌مند می‌شوید.

کنجد و آهن

باورتان می‌شود این دانه‌های ریز منبع آهن باشد؟ بله کنجد سبوس دار سرشار از آهن است.هر یک از سلول‌های بدن ما حاوی آهن می‌باشد. وجود این ماده‌ی معدنی برای حمل اکسیژن مورد نیاز سلول‌ها و برای ساخت گلبول‌های قرمز خون لازم و ضروری است. باید بدانید آهن همچنین در ساخت سلول‌های جدید، هورمون‌ها و ناقل‌های عصبی نقش دارد. این دانه‌ها برای گیاهخواران که از گوشت استفاده نمی‌کنند منبع خوبی برای جذب این ماده‌ی معدنی محسوب می‌شود. البته باید توجه داشته باشید که آهن موجود در گیاهان به اندازه‌ی آهن موجود در مواد غذایی حیوانی جذب بدن نمی‌شود. برای اینکه آهن منابع گیاهی بیشتر جذب بدنتان شود آن را همراه با یک ماده‌ی غذایی حاوی ویتامین C میل کنید.

کنجد و زینک

جذب زینک یا همان روی برای بدن لازم است. خوشبختانه کنجد بو داده یک منبع فوق‌العاده از این ماده‌ی معدنی محسوب می‌شود. زینک برای سیستم ایمنی بدن، برای درک حس چشایی، التیام و درمان زخم‌ها و جراحات و رشد جنین لازم است. این ماده معدنی در پانکراس به تولید، ذخیره و آزاد کردن انسولین کمک می‌کند. اگر می‌خواهید بدنتان روز به روز قوی‌تر باشد و به این زودی‌ها در برابر بیماری‌ها تسلیم نشوید مصرف کنجد را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید.

کنجد و منگنز

منگنز علاوه بر کمک رسانی به آنزیم‌های بدن در پیشگیری و مقابله با آسیب‌های رادیکال‌های آزاد نقش موثری دارد.

مس

دانه‌ی سبوس دار کنجد یک منبع فوق‌العاده‌ی مس می‌باشد. مس در بدن آنزیم‌های زیادی تولید می‌کند که برای ساخت هموگلوبین‌ها و کلاژن لازم است. کلاژن پروتئینی است که در ساخت و احیای بافت‌ها شرکت دارد.

آنزیم‌های متعدد موجود در مس به بدن کمک می‌کنند تا با رادیکال‌های آزاد مقابله کند. رادیکال‌های آزاد به سلامت سلول‌ها رحم نمی‌کند و باعث پیری آن‌ها می‌شود. از این گذشته این مولکول‌های آسیب رسان باعث ابتلا به بیماری‌های زیادی مانند سرطان می‌شود.

ویتامین B1

دانه های بوداده‌ی کنجد منبع ویتامین B1 می‌باشد. مصرف دانه های خشک شده‌ی کنجد راهی برای تأمین نیازهای خانم‌ها و آقایان می‌باشد. ویتامین B1 که تیامین نیز نامیده می‌شود وظیفه‌ی تولید انرژی از گلوسیدهای مصرفی را بر عهده دارد. یعنی اینکه اگر احساس بی‌حالی می‌کنید و انرژی کم می‌آورید کنجد میل کنید. از این گذشته ویتامین B1 برای مغز نیز مفید است.

 

ویتامین B6

اگر دنبال منبعی برای تأمین ویتامین B6 بدنتان هستید کنجد را دریابید. ویتامین B6 که پیریدوکسین نامیده می‌شود در متابولیسم یا سوخت و ساز پروتئین‌ها و اسیدهای چرب شرکت دارد. این ویتامین همچنین به ساخت گلبول‌های قرمز کمک می‌کند و باعث می‌شود که اکسیژن بیشتری حمل کنند. ویتامین B6 همچنین کمک می‌کند که گلیکوژن به گلوسید تبدیل شود و به عملکرد خوب سیستم ایمنی کمک می‌کند. در نهایت باید بگوییم این ویتامین در ساخت برخی از ترکیبات سلول‌های عصبی و تنظیم دریافت کننده های هورمونی نقش دارد.

ویتامین B2

ویتامین B2 را ریبوفلاوین نیز می‌نامند و دانه های کنجد منبع فوق‌العاده این ویتامین محسوب می‌شود. این ویتامین نیز مانند ویتامین B1، در تولید انرژی برای همه‌ی سلول‌ها نقش دارد. علاوه بر این، ویتامین B2 به رشد و احیای بافت‌ها، تولید هورمون‌ها و ساخت گلبول‌های قرمز کمک می‌کند.

ویتامین B3

ویتامین B3 یا نیاسین نیز در کنجد وجود دارد. این ویتامین در بیشتر سوخت و سازها به خصوص در تولید انرژی از گلوسیدها، چربی‌ها و پروتئین‌های مصرفی نقش فعالی دارد. ویتامین B3همچنین در فرآیند تشکیل DNA شرکت دارد و به رشد بدن کمک می‌کند.

ویتامین B2 را ریبوفلاوین نیز می‌نامند و دانه های کنجد منبع فوق‌العاده این ویتامین محسوب می‌شود. این ویتامین نیز مانند ویتامین B1، در تولید انرژی برای همه‌ی سلول‌ها نقش دارد. علاوه بر این، ویتامین B2 به رشد و احیای بافت‌ها، تولید هورمون‌ها و ساخت گلبول‌های قرمز کمک می‌کند

فولات

دانه های ریز کنجد منبع فوق‌العاده‌ی فولات محسوب می‌شوند. فولات یا همان ویتامین B9 در ساخت همه‌ی سلول‌های بدن به ویژه گلبول‌های قرمز شرکت دارد. این ویتامین نقش فعالی در بهبود عملکرد سیستم عصبی و همچنین در التیام زخم‌ها و جراحات دارد. این ویتامین برای تولید سلول‌های جدید لازم و ضروری است و مصرف آن برای رشد جنین از اهمیت زیادی برخوردار است.

آیا کلسیم موجود در کنجد به خوبی جذب بدن می‌شود؟

با وجود اینکه دانه های کنجد پوست نکنده حاوی میزان قابل ملاحظه ای کلسیم می‌باشند اما به عقیده‌ی محققان این کلسیم به خوبی جذب بدن نمی‌شود. محققان در حال بررسی‌هایی هستند تا بفهمند آیا آسیاب کردن این دانه ها امکان جذب کلسیم آن را بالا می‌برد یا خیر؟

کنجد: منبع فوق‌العاده‌ی فیبر

باید بدانید که 60 میلی گرم کنجد پوست نکنده حاوی 4.3 گرم و همین میزان کنجد بو داده حاوی 5.3 گرم فیبر می‌باشد. برای همین این دانه های ریز منبع فوق‌العاده‌ی فیبرهای غذاییمحسوب می‌شوند. مواد غذایی سرشار از فیبرها خطر  ابتلا به سرطان کولون و سرطان پوست را کاهش می‌دهد، اشتها را کنترل کرده و برای همین سیری طولانی مدتی ایجاد می‌کند. باید بدانید که دو نوع فیبر وجود دارد: فیبرهای محلول در آب و فیبرهای غیر محلول در آب. هر دوی این فیبرها برای بدن مفید هستند و کنجد حاوی این دو فیبر می‌باشد.

توجه داشته باشید که فیبرهای غیر محلول می‌توانند با افزایش حجم مدفوع جلوی یبوست را بگیرد. فیبرهای محلول در آب نیز به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی کمک زیادی می‌کنند. از این گذشته وجود این فیبرها در بدن باعث کنترل بیماری دیابت نوع دو می‌شود. به خاطر اینکه سرعت هضم و جذب قندهای موجود در مواد غذایی را کاهش می‌دهد. متخصصان توصیه می‌کنند که زنان بین 10 تا 50 ساله روزانه 28 گرم و مردان همین گروه سنی 38 گرم فیبر دریافت کنند.

 

احتیاط: احتمال آلرژی نیز وجود دارد

باید بدانید که دانه های کنجد جزو 9 ماده‌ی غذایی آلرژی زا محسوب می‌شود. علائم آن نیز ممکن است در پوست، دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی خود را نشان دهد. افرادی که به کنجد حساسیت دارند باید از مصرف این دانه و هر ماده‌ی غذایی دیگری که حاوی آن است خودداری کنند. توصیه می‌شود این افراد از مصرف دانه ها، حلوا شکری، روغن کنجد و کلاً از مواد غذایی دیگری که با کنجد تهیه می‌شوند بپرهیزند. بهتر است در هنگام خرید مواد غذایی به برچسب و ترکیبات آن‌ها توجه بفرمایید.

خلاصه خواص کنجد

خواص مفید کنجد برای سلامتی بدن

از نظر طب قدیم ایران، کنجد گرم است . کنجد بسیار مغذی است و در اکثر کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت بکار می رود . خواص مفید کنجد به شرح زیر است :

1. برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است.

2. برای رفع قولنج کنجد را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید و به مقدار نصف وزن کنجد ، مغز بادام پوست کنده را به آن اضافه کنید. سپس آنها را پودر کنید و هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری از آن بخورید .

3. کنجد گرفتگی صدا را از بین می برد .

4. نرم کننده معده و روده است.

5. کره کنجد که در کانادا بنام تاهیتی معروف است و شبیه ارده می باشد ، غذای خوبی برای رشد بچه هاست.

6. برگ کنجد را اگر به سر بمالید، باعث رشد و سیاهی موی سر می شود.

7. ارده نرم کننده معده و روده هاست.

8. کنجد فشار خون بالا را کاهش می دهد.

9. کنجد ضد رماتیسم است.

10. برای رفع ناراحتی کیسه صفرا مفید است.

11. دم کرده برگ کنجد، اسهال خونی را برطرف می کند.

12. روغن کنجد برای رفع تنگی نفس ، سرفه خشک و زخم ریه مفید است.

13. روغن کنجد سوزش ادرار را رفع می کند.

14. از روغن کنجد به جای روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.

15.کنجد با تمام فوایدی که دارد برای معده ی ضعیف مناسب نیست، زیرا هضم آن سنگین است . این گونه اشخاص باید آن را با عسل وسرکه بخورند .

 

منبع: http://fdo.mui.ac.ir

 

مرکز پخش تری پی استار

شماره تماس :

021-46086882

09107797182

وب سایت: www.3pstar.com

پست الکترونیکی : sales@3pstar.com


ارسال شده در توسط آقای نوری